Skolstart är lika med nystart på elevboendet Majstången

Att flytta hemifrån som 16-åring för att satsa på sin idrott är för många ett stort steg men ett val man gör då man har en dröm om att utvecklas i sin idrott. För att lyckas med detta måste man också våga att ta steget och lämna hemmets trygghet för att på elevboendet Majstången skapa en ny trygghet tillsammans med övriga kamrater.

Nu har den mesta inflyttningshysterin lagt sig. Alla flyttkartonger är uppackade och man har installerat sig och vardagen börjar göra sig påmind. Enligt Erik och Joel så tycker de att allt redan känns väldigt bra. Trots att de båda ar nervösa inför flytten så har de nu funnit sig tillrätta och är på väg att skapa sig goda rutiner för att få vardagen att fungera. Det bästa på elevboendet tycker de är att man får mat varje dag och alltså inte behöver tänka så mycket på att laga mat. Elin och Elsa håller med om detta samtidigt som de är lite oroliga för att det kommer att bli allt mer stressigt framöver när skolan kommer igång ordentligt. Något som också oroar dem är vad som kommer att hända om man blir sjuk. Att inte ha sina föräldrar i närheten då känns lite konstigt.

Det kommer säkert komma dagar som är jobbiga. Dagar där man känner sig trött och sliten. Dagar då man irriterar sig på sina kamrater för att de inte håller ordning omkring sig. Men både Erik, Joel; Elin och Elsa tror att tiden på Majstången kommer innebära att man växer som människa och att man faktiskt får vänner för livet när man bor tillsammans på det här sättet.