Sandagymnasiet får Riksidrottsgymnasium för roddare

Tommy Tomth verksamhetschef Sanda Idrottscentrum och Carter Arnold ordförande i Jönköpings Roddsällskap gläds åt beskedet angående Riksidrottsgymnasium Rodd.

Roddsporten har växt i kommunen de senaste åren inte minst kopplat till ett bra samarbete mellan Jönköpings Roddsällskap, Huskvarna Roddsällskap och Jönköpings Universitys satsning att vara ett, EVL, elitidrottsvänligt lärosäte. Målet är att eleverna kan börja sin elitsatsning inom rodd på Sandagymnasiet för att sedan ha möjlighet till fortsatt elitsatsning på Jönköping University. Detta ligger helt enligt Sandagymnasiets strategi att vara ett av Sveriges ledande idrottsgymnasier. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med kommunen genom att etablera fler specialidrotter på nationell elitnivå för att stärka Jönköping/Huskvarnas attraktionskraft. Hit söker sig ungdomar från hela Sverige för att satsa på studier i kombination med en satsning inom sin specialidrott. Det är också glädjande att se att allt fler specialidrottsförbund får upp ögonen för Jönköpings kommun i dessa sammanhang. Sanda Idrottscentrum hälsar roddsporten välkommen till Sandagymnasiet!

Om Sandagymnasiet och Sanda Idrottscentrum

Läsåret 2017/2018 finns 12 specialidrotter på nationell utbildningsnivå och ytterligare 8 specialidrotter på lokal utbildningsnivå att söka till vid Sandagymnasiet. Förutom detta finns ytterligare 4-5 specialidrotter som ges en möjlighet till lokal idrottsutbildning speciell. Mer information om olika specialidrottsalternativ finns på: http://www.sandauc.se/166/sanda-idrottscentrum.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ulf Andersson Gymnasie- och grundskolechef Sanda Utbildningscentrum

Om Svenska Roddförbundet