Skolan som gör dig förberedd

Jönköpings Kommun

Projekt

Studieresa till Tibro och Skövde november 2015

Handelsprogrammet och Hantverksprogrammet har varit på resa. Vi åkte först till Tibro där vi besökte Hantverkscentrum för att se hur man renoverar, tapetserar och förgyller möbler och tavlor mm. Efter att ha ätit de största pizzorna vi sett besökte vi också Prisma Teknik. Där tillverkar de bland annat tryckknappar till övergångsställen och gatlampor med LED-belysning. Sedan åkte vi vidare och spelade Laserdome. Jätteroligt och jämn kamp i två matcher.Efter att ha checkat in på hotell Billingehus och kopplat av en stund i deras SPA-avdelningen klädde vi upp oss och besökte sportbaren O´Learys. Dag 2 besökte vi ett av Skövdes köpcentra för att spana in årets julklapp och shoppade lite. På väg hem följde vi Arns fotspår genom att besöka Varnhems Klosterkyrka och Gudhems Klosterruin. Det var spännande eftersom vi läser om medeltiden och sett Arn-filmen.

ResanTibroSkovde

Öppet Hus 11 nov - Full fart i Teamwork UF

När Sanda hade Öppet Hus passade vi på att sälja våra produkter i vårt företag. Alla hjälptes åt med olika uppgifter i företaget. Uppackning av varor, tillverkning av broschyrer, ordna växelkassa... Nu hat Hantverksprogrammet fullt upp att tillverka ljusstakar, klädstegar och uppläggningsbrädor som ska leveras till advent och jul.

Temavecka (ht 2014)

Vecka 46 hade vi en temavecka om kost, fritid och relationer. Veckan innehöll besök på ungdomsmottagningen, Try It - prova på olika idrotter såsom Innebandy, Fäktning Taekwondo, Friskis&Svettis och Fotboll mm i Idrottshuset. Samverkan med Stråga och olika föreningar i kommunen. En eftermiddag var temat Don´t Drink and Drive och det fanns flera tillfällen för diskussioner i de olika ämnena. En förmiddag gjorde vi ett uppskattat besök på fritidsgården Stråga. Veckan avslutades med bowling i Racetcentrum, Huskvarna.

Ekobussen (ht 2014)

Vi startade vå dag med en tur till Huskvarna hamn för att spana efter Röding. Eftersom det regnade fick vi ta på oss regnkläder. Sedan åkte vi till Råbyskogen, där vi gick på tur, ser lite på torpet Hägnen som har en intressant historia, med ett par bröder som levde där för drygt 15 år sen , på 1800-tals nivå utan el, vatten och med vedspis. Sen gick vi en sväng i skogen och hittade bl a trattkantareller och taggsvamp. när vi kom tillbaka till torpet tände vi grillen och åt hamburgare. Lasse på Ekobussen var en fantastiskt duktig guide under denna dagen.

Friluftsprojekt Rogbergasjön (2013)

Vi ska ta vara på vår fina svenska natur som ger oss fantastiska upplevelser. Därför sökte vi ekonomiska medel från Jerringfonden för att anpassa vår friluftsverksamhet vid vår anläggning vid Rogbergasjön. Där har vi byggt en rullstolsramp ner till en lägerplats med ett vindskydd och vi har byggt en brygga. För att höja upplevelsen ytterligare en nivå har vi också kunnat bygga en flotte för att kunna ta elever med funktionshinder ut på sjön.

Rampen, lägerplatsen, bryggan och flotten används nu 2-3 ggr/vecka av Sandagymnasiets elever på särskolan. Även andra verksamheter i kommunen såsom daglig verksamhet för funktionshindrade, friluftsverksamhet för övriga gymnasiet har kunnat nyttja anläggningen.

Framför allt har projektet betytt mycket för ungdomar med funktionshinder som annars inte har så lätt att komma ut i naturen.