Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Boende

Boende med individen i fokus

På elevboendet Majstången bor du tillsammans med flera andra idrottsungdomar.  Tillsammans skapar vi ett boende som du ska trivas med och som ska ge dig alla möjligheter till att fokusera på det du önskar, skola och idrott.  Här får du en trygg start under ditt 1:a läsår på Sandagymnasiet.  I boendet ingår frukost 5 dagar i veckan och middag 4 dagar i veckan. Lunch äter du i skolan. Om du bor i lägenhet, ensam eller tillsammans med någon utanför elevboendet Majstången kan du alltid beställa middag oavsett vilken årskurs du går i.                                                                                För dig som börjar åk 1 erbjuder vi flera aktiviteter som du kan delta i för att lära känna dina kamrater.  En matlagningskurs är ett mycket uppskattat inslag i vardagen. I boendet får du också tillsyn 2-3 kvällar/vecka. Vår samordnare finns till för dig och kan hjälpa dig så fort du behöver hjälp av olika slag eller om behöver komma i kontakt med vårdcentral/läkare i samband med sjukdom eller skada. Runt boendet finns också ett boendeteam som besöker er som bor på elevboendet och i lägenhet men som också finns till för att hjälpa till med planering och läxläsning. För att alla ska trivas och må bra är det av yttersta vikt att alla hjälps åt och tar sitt ansvar. ansvar. Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.                                                 

Våra ledord är Glädje, Engagemang,Trygghet, Utmaning och Professionell, GET UP!

Vad ingår i mitt boende

På elevboendet har du tillgång till ett eget rum.  Alla rum är möblerade med säng och skrivbord. Trådlöst internet finns och vi är uppkopplade mot skolans nätverk. Du delar kök och allrum med övriga boende. I köket har du tillgång till kyl, frys och ett eget skåp att förvara dina torrvaror i. All köksutrustning och städmateriel finns i boendet och du har även tillgång till tvättstuga och cykelförråd. På elevboendet Majstången ingår även alla måltider, el och uppvärmning. Bor du i lägenhet så är köket basutrustat samt möblerat med köksbord och stolar.

Ansökan om boende

I samband med att du har tackat ja till din plats på idrotten ansöker du via webben om ett boende inför kommande skolstart. Besked om boende får du först i slutet av juli då antagningen till ditt program är klart. I vissa fall kan du få besked tidigare. Du kan få tillgång till ditt boende tidigare beroende på vilken idrott du har. Detta gäller enbart lägenhetsalterantivet. Tillsammans arbetar vi med att hitta en lösning som ska passa dig bra. På elevboendet Majstången finns 26 platser och där placeras åk 1 elever i första hand. Medicinska skäl, avståndet mellan hemorten och Huskvarna är något som vi brukar titta på vid fördelningen av boende. Skulle du mot förmodan inte få plats på Majstången i åk 1 så kommer du att erbjudas ett boende i någon av våra lägenheter.

På elevboendet Majstången bor man bara i åk 1. När du ska flytta från Majstången är vi behjälpliga med att hitta ett annat boende för dig. 

Ekonomi

På Majstången kostar ett rum inkl. frukost 5dgr/v och middag 4dgr/v kostar 4300:- /mån. Nyproducerade rum i källarplan samt rum med egen toalett och frukost o middag likt ovan kostar 4600:- /mån. Hyran för boende i lägenhet varierar beroende på lägnhetens storlek. Bor du i lägenhet betalar du hyra på helårsbasis medan du på elevboendet Majstången betalar för 10 månader. Om du bor i lägenhet tillkommer även kostnader för el och varmvatten. I samband med inflyttning betalar man också en deponeringsavgift på 2000:-.  Detta gäller oavssett om du bor på Majstången eller i lägenhet. 

Du kan ansöka om inackorderingsbidrag från din hemkommun. Lämpligast är då att kontakta SYV på din nuvarande skola.


"Majstången är perfekt som ett första steg när man flyttar hemifrån.Man lär känna så många nya människor och lär sig att ta ansvar."

Linn elev åk2 Orientering