Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

NIU/RIG/LIU - Idrottsutbildning

Idrott på olika nivåer

För dig som går idrott på RIG eller NIU-nivå är det 3-4 träningar per vecka plus teoriundervisning, du deltar inte på vanliga idrottslektioner eftersom de integreras i din specialidrottsundervisning. 400-500 poäng av din gymnasieutbildning på 2500 poäng är specialidrottskurser.

Lokal idrottsutbildning (LIU) innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Du har två träningar per vecka i din specialidrott plus teoriundervisning som koncentrationsläses i perioder.

Badminton

Badmintonträningen har vi på Racketcentrum i Jönköping. Den praktiska träningen bedrivs i samarbete med BMK Wätterstad.

Basket

Basketträningen sker i skolans hall med våra egna anställda basketcoacher. På herrsidan finns möjlighet att träna och spela med Nässjö Basket i Basketligan, Wetterbygden Highlanders i Basketettan samt Forum Baskety i div.ll. På damsidan kan du spela i Basketettan med Wetterbygden Sparks eller Forum Basket i div.ll.

Fotboll

I Fotboll har vi flera olika träningsgrupper. Träningen sker på Zinkensdams konstgräs och naturgräs i Huskvarna, på Rosenlundsfältets naturgräs och inne i Elmiahallen.

Friidrott

Fridrotten tränar på Råslätts Idrottsplats eller Sanda Uteidrottsplats när vädret tillåter, på vintern sker träningen inne i Kålgårdshallen.

Golf

Golfen bedriver vi i samarbete med A6 GK och Jönköpings GK på deras banor. För golfeleverna har vi också mycket styrketräning på skolan för att minska skaderisken. Under vintern har vi teknikträning med boll och klubba i särskild lokal.

Handboll

Handbollsträningen bedriver vi de nybyggda lokalerna i Jönköpings Idrottshus.

Innebandy

I innebandy har vi flera träningsgrupper som tränar i Jönköpings Idrottshus och KFUM på Rosenlund.

Ishockey

Vår ishockeyträning bedrivs i samarbete med HV71 i Kinnarps Arena på Rosenlund.Vi har även samrbete med HC Dalen.

Kanot

Fr om ht 17 bedriver vi kanotutbildning, Kanotträningen sker mestadels på Rocksjön.

Mountainbike

Vi startar vår cykelsatsning med mountainbike på LIU-nivå fr om hösten 2017. Vi har goda träningsmöjligheter i närheten bland annnat de banor som änvändes till EM i Huskvarna 2016

Orientering

Orienteringsträningen utgår ifrån skolan men vi har också tillgång till minibussar för att kunna träna i annan terräng, Det finns gott om bra terräng för löpträning och till de flesta skogsområden runt Huskvarna/Jönköping finns det orienteringskartor

Rodd

Sanda är Riksidrottsgymnasium för rodd. Träningen kommer att genomföras i samarbete med Jönköpings RS och Huskvarna RS. Munksjön är centralarena.

Simsport

Simsport sker i samarbete med Jönköpings Simsällskap på Rosenlundsbadet.

Tennis

Tennisträningen bedriver vi på Racketcentrum 10 min med buss eller cykel från skolan

"Jag tycker att det är roligt att kunna spela innebandy på skoltid."

-Cajsa, elev på HA