Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Fotboll

Träning med individen i fokus

På Sanda Fotboll får du professionell träning och vägledning att utvecklas optimalt mot elitfotboll; tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt.  För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad. Vi jobbar stenhårt tillsammans med dig för att utveckla din funktionella teknik och speluppfattning för att du ska vara redo för elitnivå. 

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi skapat den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i året om. På vintern tränar vi i Elmiahallen eller på konstgräs utomhus och under spelsäsong har vi tillgång till flera gräsplaner i närområdet. I våra andra funktionella träningslokaler såsom gym, spinning hall och Rosenlundsbadet har du möjlighet att utvecklas på alla områden.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Fotboll på Sanda gör du det via vårt ansökningsformulär på denna sida senast den 1 december. När ansökan behandlats kallas alla som sökt till flera antagningstester i Elmiahallen Jönköping, under december /januari månad.

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet och det program du vill läsa måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar och Studieambition

Ansökan till vår LIU utbilning

Fotboll bedriver vi även i form av LIU - Lokal idrottsbildning. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU-Fotboll gör du via vår hemsida senast den 1 dec. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått plats senast 31/1.

Visste du att;

- vår coach Pontus Stonesjö har varit tränare i Jönköpings Södra Tipselit/U 21.

- vår coach Sandra Wuopio har varit spelare på elitflicklägret och utbildat sig på fotbollsgymnasium i Västerås. Hon är även utbildad brandman.

- Sanda Fotboll har tvåå utlandsproffs ute i Europa, Samuel Armanterosi Heracles i Holland och Branimir Hrgota i Eintracht Frankfurt i Tyskland. 

"Sanda gav mig möjligheter att träna mer och utvecklas till elitspelare. Jag trivdes utmärkt på skolan med kompisar och lärare".

Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg