Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Golf

Träning med individen i fokus

Din träning på Sandagymnasiet försöker vi anpassa efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i  träningsupplägget bygger på en dialog med Dig och Din hemmatränare som innehållar alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Sanda Golfgymnasium är en jättebra möjlighet för dig att öka dina träningstimmar varje vecka vilket är viktigt för Din optimala utveckling. I vårt produktblad kan du läsa mer och ur vi i detalj jobbar med din utveckling. 

Talangutvecklingsmiljön  

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Till ditt förfogande finns på A6 Golfklubb 27 hål och Jönköpings Golfklubb 18 hål, bra träningsområden och svingstudio med Trackman. Utöver detta har du även möjlighet att utveckla din fysik i gymmet, använda Rosenlundsbadet vid eventuell reahbträning mm.

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. 

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Golf på Sandagymnasiet gör du det via Svenska Golfförbundets hemsida se länk till höger, senast 1 dec. När din golfansökan behandlats kallas de som valt Sanda Golf i första hand till en antagningsdag på A6 Golfklubb i början på januari varje år.  Kallelse till antagning 1 kommer att skickas ut till berörda.

Steg två. För att sedan bli antagen på Sandagymnasiet måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola. 

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition. Har du frågor kring detta kontakta oss

Visste du att;

- 2010 arrangerade vi skol SM

- Golfförbundet har 500.000 medlemmar 

- en golfboll rullar 13,4 cm på ett varv

"Sanda golfgymnasium har utvecklat mig som person och som golfspelare! De förutsättningarna jag fått, att studera och träna på elitnivå, har varit den perfekta kombinationen för mig och min golf."

Emmy Ottosson Samhällsprog.