Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Konståkning

Träning med individen i fokus

Din träning på Sandagymnasiet skräddarsyr vi efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i  träningsupplägget bygger på en dialog med din klubbtränare och ansvarig coach på Sandagymnasiet. Upplägget omfattar alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Kinnarps arena är den anläggning där du får möjlighet att utvecklas inom många områden. Där finns både gym, TRX rum och andra möjligheter för att träna det som behövs för att nå dina mål. Kvällspassen bedrivs i din hemmaklubb och samarbetet och dialogen mellan dina tränare och dig är viktig för oss.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Konståkning på Sandagymnasiet gör du det via ansökningsformulär på denna sida senast den 1 december. När ansökan behandlats kallas de som valt NIU Konståkning i första hand till en antagningsdag på Sandagymnasiet. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet och det program du vill läsa måste du även göra en ansökan till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola. 

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition.


"Bra fokus på varje individ som gör att man får en bra och snabb utveckling i sin idrott".

Wilma Hellberg, Ek-prog.