Alltid 100%

Jönköpings Kommun

Ansökan

Antagning

Antagningen till Sanda Idrottshögstadium grundar sig endast på idrottslig prestation. Vi följer skolverkets riktlinjer och regelverk för urval till profilskolor. Testerna utförs i januari och februari. De lärare som utför testerna arbetar med specialidrott på Sandagymnasiet

Vi erbjuder bland annat: friidrott, gymnastik, basket, innebandy, fotboll, racketsporter, simning, uthållighetsidrotter så som längdskidåkning, mountainbike, triathlon, rodd, orientering m.m. Vi kommer eftersträva en jämn könsfördelning i antagningen. Därför sker det årligen viss anpassning av antalet platser per specialidrott.

Sandagymnasiet har idag kvalificerade lärare inom flera specialidrotter och ett brett kontaktnät med idrottsföreningar och idrottsförbund. Det ger oss mycket goda möjligheter att utveckla en grundskola med idrottsprofil där eleverna kan kombinera sin skolgång med en idrottssatsning.

Ansökningsprocess:

  • informationsmöte i november
  • ansökan oss tillhanda senast 12 januari 2018
  • uttagningen börjar i slutet av januari och genomförs två gånger. Det finns en extra dag för de elever som varit sjuka eller inte kunnat vara med på någon av de två ordinarie gångerna
  • meddelande om antagning sker i början av mars och därefter har antagna elever en vecka på sig att svara
  • Alla elever som varit med på antagningen finns på en reservlista om någon tackar nej till erbjuden plats

Läs mer om antagningsprocessenPDF

All information sker via mail, därför är det viktigt att ni fyller i mailadresser vid ansökan

"Sanda Idrottshögstadium har bra och kompetenta lärare som lärt mig otroligt mycket. Jag har fått en riktigt bra studieteknik och hittat en bra balans. Framför allt har jag haft det roligt. Det har inte varit många dagar jag inte velat gå till skolan".

Maja Åkesson